Sirtta yag bezesi

Sırtta yağ bezesi nasıl tedavi edilir?

Yağ bezesi doğal tedavisi denildiğinde de, akla ilk olarak aloe vera jeli gelir. Bu jel yağ bezesinin bulunduğu bölgeye uygulandığında, yağ bezesinin küçülerek zamanla kaybolmasını sağlar. Aloe vera jelinin bu etkisinden yararlanabilmeniz için jeli düzenli olarak kullanmanız gerekir.

Yağ bezesi olduğunu nasıl anlarız?

Gözle görülebilen yağ bezeleri, hekimler tarafından yalnızca fiziksel muayene ile tespit edilebilir. Yağ kistleri genellikle yuvarlak bir yapıya sahip, ortasında bir nokta bulunan ve etrafı hafif kızarık görünümdedir. Yağ bezesinin birçok türünde deri altında bulunan yağ kitlesi elle bastırıldığında yer değiştirir.

Sırtta yağ bezesi ağrı yapar mı?

Yağ bezelerinin çoğunluğu iyi huyludur ve kanserleşme eğilimi göstermezler. Fakat sırt bölgesinde çıkan yağ bezelerinin baskı alması durumunda veya herhangi bir darbe alması durumunda enfeksiyon gelişebilir. Bu durumda kaşıntı, kızarıklık ve ağrıları oluşmaktadır.

Yag bezesi ne zaman tehlikeli?

YAĞ BEZESİ NE ZAMAN TEHLİKELİ? Lipomlar mikrop kaptığında problem yaratabilir. Özellikle renk değiştirme, kızarma, büyüme gibi durumlarda dikkatli olmak gerekir. Çok nadir de olsa selim lipomlar habis tümörlere dönüşebilir.

Sırtta yağ bezesi için hangi doktora gidilir?

Yağ bezesi bulunan kişilerin, hastanelerin dermatoloji (cildiye) ya da genel cerrahi bölümlerine gitmeleri gerekir.

Yağ bezesi ilaçla tedavi edilir mi?

Herhangi bir ilaçla veya bitkisel ürünlerle tedavisi mümkün değildir. Hastanın lipom olan yeri steril olarak boyanarak örtülür. Sonra lokal anestezi yapılır.

Yağ bezesi kendiliğinden geçer mi?

İçi sebumla dolu olan bu kistler genellikle zararsızdır ve çoğunlukla herhangi bir tedaviye gerek kalmadan zaman içinde kendiliğinden geçer. Ancak bazı durumlarda yağ bezesi çok büyükse, ağrı yapıyorsa veya enfeksiyon kaptıysa profesyonel bir tedavi gerektirebilir.

About the Author

You may also like these